Niklas Ekstedt tar över Hillenberg

Niklas Ekstedt tar över Hillenberg. Det blir den tredje krogen i samma kvarter eftersom han redan driver grannrestaurangerna Ekstedt och Tyge & Sessil. I ett pressmeddelande säger han att angående Hillenberg “att han älskar krogen men ännu mer gästerna”.

– Jag ser verkligen fram emot att få ta hand om dem tillsammans med personalen på plats, de är grymma och det blir så klart extra kul att återförenas med Clara Grabe, som jag öppnade Ekstedt tillsammans med.

Restaurangen kommer att rymma över 120 sittplatser i matsalen. Under våren kommer det satsas mycket på barerna. Det kommer att tillkomma ytterligare en vinbar, chambre separée och ett research & development-kök där Niklas tillsammans med sina köksmästare ska utveckla menyer och maträtter.

Niklas beskriver tankarna kring maten på Hillenberg:

– Självklart vill jag att gästerna ska märka att jag är i huset, gärna genom lite nya smaker från andra delar av världen, lite mer som fräser och kanske något som varit i elden och vänt. Det ska bli riktigt roligt med en rejäl krog igen!”

Niklas är även aktuell med nya Four Hands Cooking på Viaplay samt New Scandinavian Cooking på amerikanska PBS.

Niklas Ekstedt flyttar in på Hillenberg den 5 februari.

Som vi tidigare rapporterar hittar du tidigare krögaren Karl Ljung på L’Avventura på Sveavägen, Stockholm, det kan du läsa mer om HÄR.

Senaste numret