Karl Ljung med i italiensk storsatsning

I morgon öppnar L’Avventura, en klassisk italiensk kvarterskrog i större tappning. Bakom satsningen står Stureplansgruppen och ett kök under ledning av Karl Ljung, Laura Marino och Jens Bergstrand. Målet är att restaurangen ska bli lättsam, familjär och högkvalitativ.

Vår ambition är ingen annan än att ta “italienaren” till en ny nivå, tanken är att fånga essensen av det som är Italien. Jag är själv ingift i en italiensk familj och har hämtat mycket inspiration både när det gäller mat och stämning från våra resor genom landet, säger krögare Karl Ljung.

Lokalen, på Sveavägen 77 består av två barer och en matsal. Den sistnämnda är belägen i en före detta biosalong med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund. Röda sammetssoffor, vita dukar, generösa platser och olivträd från Italien bidrar till upplevelsen. Det går också att få ett glas och något lättare i foajébaren eller baren på den gamla balkongen.

L´Avventura ligger på Sveavägen 77 och öppnar den 24 januari. Restaurangen och barerna är öppna tisdag-lördag mellan 17-01.

Senaste numret