Nytt om Gondolens flytt – kommer att flytta tillbaka

Vi skrev tidigare i dag att Eriks Gondolen måste stänga på grund av ombyggnation, nu har vi fått ett skriftligt utlåtande från hyresvärden Atrium Ljungberg där man säger att det inte finns någon konflikt mellan Atrium Ljungberg och Eriks Gondolen:

Katarinahuset vid Slussen kommer att genomgå en större ombyggnation och renovering, som kommer att vara så omfattande att det under denna period inte går att bedriva verksamhet på platsen. Därför är Eriks Gondolens hyresavtal uppsagt. Sedan en tid pågår en förhandling mellan Atrium Ljungberg och Gondolen om framtiden och båda har en gemensam ambition att restaurangen ska flytta tillbaka till Katarinahuset när renoveringen är klar.

– Vi har ingen konflikt med vår hyresvärd, däremot pågår det förhandlingar om framtiden. Men jag vill understryka att Eriks Gondolen och Atrium Ljungberg har ett gott samarbete och en gemensam ambition att finna bra lösningar för båda parter både i närtid och långsiktigt, säger Anna Lallerstedt, ägare av Eriks Gondolen.

Fastigheten uppfördes i etapper mellan 1909 och 1936. Fastigheten är i stort behov av renovering och Atrium Ljungbergs mål är att skapa en attraktiv miljö som bidrar till helheten i nya Slussen.

– Vi uppskattar verkligen Eriks Gondolen som är en institution i restaurangstockholm. Vi har en bra dialog och en gemensam målsättning att hitta en bra lösning för restaurangen även framåt, säger Mattias Celinder, affärsområdeschef fastighet på Atrium Ljungberg.

Till lokaltidningen Mitt i har ägaren Anna Lallerstedt också sagt att Eriks Gondolen kommer att flytta tillbaka efter att fastigheten renoverats. 2021 stänger finkrogen men när man kan komma tillbaka till Slussen är oklart.

Läs det tidigare inlägget HÄR. 

Senaste numret