VRÅ nyöppnar

Nu nyöppnar totalrenoverade restaurang VRÅ på Clarion Hotel Post i Göteborg, detta en våning ovanför där man tidigare huserade. I samband med detta vill Sofia B Olsson höja ribban och göra restaurangen hållbar i alla led, från närproducerade råvaror till en hållbar miljö för såväl gäster som medarbetare. På menyn är det säsongen som står i fokus och avgör vad som serveras. Ingredienserna kommer att vara närproducerade medan inspiration och tillagningsmetoder kommer från Japan.

– Jag vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående. Där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen.Tänk dig att du har en fot på västkusten och en i Japan. Ungefär så ska du känna när du kliver in i restaurangen, som att miljön är bekant men lite spännande på en och samma gång, Säger Sofia B Olsson, Operativ Chef för VRÅ.

På VRÅ är hållbarhet, med fokus på spårbarhet, en avgörande ingrediens. Fisk och skaldjur som serveras kommer från säkra, vilda bestånd på västkusten. Grönsakerna kommer från hotellets egen takodling och från ekologiska lantbruk i Västergötland. Köttet köps av uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt.

I samband med nyöppningen lämnar restaurangens Sofia B Olsson över titeln som kökschef till Rebecca Olsson, som varit sous chef på VRÅ i många år. Sofia tar sig an det övergripande ansvaret som operativ chef. Restaurangen kommer från och med nu att ingå i restaurangfamiljen By Marcus Samuelsson™ som är ett samägt bolag mellan Clarion Hotel och Marcus Samuelsson Group.


OM VRÅ
Meny: Japansk/svensk med fokus på fisk, skaldjur och grönsaker. Det finns även kötträtter. All mat är ekologisk och närproducerad.
Bar: Vin och sakebar med över 40 sorters sale.

Senaste numret