Victor Wu Nilsen lämnar Stockholm för Gotthards i Umeå

Efter 10 år i Stockholm är Victor Wu Nilsen tillbaka i Umeå och kliver in som ansvarig för torget på Gotthards Krog i koncernen Blå Huset.

År 2006 flyttade Victor till Stockholm och började jobba hos anrika Mäster Anders på Kungsholmen i Stockholm efter ett par år på Rex i Umeå.

– Efter en privat middag på Mäster Anders kände jag direkt att det var ett ställe jag skulle vilja jobba på. Stämningen var magisk och hade en känsla jag saknat i Umeås restaurangvärld. Pulsen, skramlet, sorlet. Allt var lite mer och lite mer som mig, så jag frågade helt enkelt om de hade plats för mig, säger Victor och ler stort.

Viktor stannade största delen av sina 10 år i Stockholm hos Mäster Anders med undantag för en period på Tjoget vid Hornstull. Från och med i höst är han tillbaka i Umeå, denna gång tillsammans med sin fru Sindy och en son som snart blir två år.

Under hösten är det saker på gång. Teamet kring Gotthards Krog kommer att utveckla och förädla konceptet ytterligare.

– Det är ingen tillfällighet att jag valde just Gotthards Krog. Jag är sedan tidigare bekant med flertalet nyckelpersoner i huset och vet vad dom går för, dessutom erbjuder Blå Huset som koncern den mest intressanta utvecklingspotentialen här uppe i norr inom vår bransch, säger Victor. Företaget har kraft att jobba långsiktigt, mod att förändra och tar väl hand om sina anställda.

Senaste numret