Tjoget-gänget öppnar aperitivobar på NK – Positano

Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski från restaurangen och baren Tjoget öppnar i början av november aperitivobaren Positano på NK i Stockholm, på varuhusets herrplan.

På Positano fångar man upp den italienska aperitivokulturen där baren är en naturlig mötesplats för mat, dryck och umgänge. Hit går man för att äta en god lunch eller stanna i timmar över cocktails. Menyn kommer att bestå av enklare pastarätter, sallader, chark, ost, italienska sötsaker, kaffe och cocktails presenterade i en miljö som för tankarna till den citronrika Amalfikusten. Lyxigt inramat, men enkelt och tillgängligt, enligt dem själva.

– På Positano fångar vi upp känslan i den gamla aperitivokulturen men paketerar den i en modern och visuellt vacker förpackning med fokus på service, kvalitet och atmosfär. Vi har alltid haft en dröm om en italiensk bar och kafé och NK är den perfekta platsen med mycket människor i rörelse under dagen. Positano ska bli en naturlig mötesplats där man tar något i farten eller stannar i timmar och kanske gör det mest osvenska som finns, dricka cocktails på dagen innan solen gått ner, säger Joel Söderbäck, en av grundarna bakom Positano.

Senaste numret