Thilda Mårtensson blev Bästa Commis

Thilda Mårtensson, från Stockholm, blev i samband med finalen av Årets Kock 2019 förra veckan utnämnd till Bästa Commis.

Thilda går på Stockholms Hotell- och Restaurangskola och berättar så här om utmärkelsen och sin upplevelse i köket under finalen av Årets Kock 2019.

– Jättekul och överraskande! Det har varit superlärorikt – även när man diskar så ser man hur kocken jobbar med olika tekniker, hur noga det är med torkning och allt annat. Samarbetet har funkat bra båda dagarna, det har varit fullt upp hela tiden och bra organiserat från start. Jag har tävlat i Årets Kockelever innan men nu är jag ännu mer sugen och bättre förberedd att fortsätta tävla, säger Thilda Mårtensson.

– Commiserna är framtidens kockar! Att jobba med de absolut främsta kockarna i branschen under ett par intensiva dagar på Årets Kock vet vi är otroligt utvecklande, säger Ulrika Brydling, tävlingsansvarig Årets Kockelev.

Motivering
Årets Commis har på ett föredömligt sätt varit både lyhörd och noggrann i tävlingsköket under finaldagarna. Årets Commis är engagerad och har tagit stort ansvar för sin del i teamet. Hen har visat att hen vill väldigt mycket och har tagit för sig under tävlingens gång. Vi tror att det här är någon vi kommer se mycket mer av i framtiden.

Bedömning
Bästa Commis utses av metodjuryn som bedömt arbetet i köket under de båda dagarna av finalen. Alla assistenter i tävlingsköken är gymnasieelever på Stockholms Hotell- och Restaurangskola och Smedenskolan i Smedjebacken.

Senaste numret