Thailändska smaker på Esperantos femte Sommarsalong

Samtidigt som matsalen på Esperanto tar sommarpaus öppnar Sayan Isaksson med kollegor för femte gången upp pop up-restaurangen Sommarsalongen i loungen, precis utanför Esperantos matsal.

Tanken med Sommarsalongen har alltid varit att vara något annat än vardagen på Esperanto genom att tolka ett visst tema eller en matkultur, utan att för den skull tappa den grundton som präglar Esperanto  – råvaran, naturen och hantverket.

I år har Sayan Isaksson valt att tolka smaker och utforska matlagningstekniker från sitt egna hemland Thailand. Årets tema går därför under namnet Thailandish Roots.

– Det thailändska köket är högintressant och väldigt rikt, och kan vara så mycket mer än grön curry och mat från thaikiosken runt hörnet, säger Sayan som är född och adopterad från Thailand.

Sören Polonius, chefs-sommelier på Esperanto Group, kommer tillsammans med sina sommelierkollegor ta fram drycker till de många smårätterna. Även Esperantos stora vinlista kommer att finnas tillgänglig för de som önskar.

Thailandish Roots – Esperanto Summer Lounge kommer att ha öppet tisdag till lördag mellan den 26 juni – 28 juli. Menyn kommer att bestå av en à la carte-meny där traditionella thailändska smaker tolkas. Vissa rätter delas med fördel mellan flera gäster i sällskapet.

Bokningen öppnade den 18 maj.

 

Senaste numret