Taverna Brillo gästas av topp-pizzabagare

Den napolitanska pizzabagaren Guglielmo Vuolo kommer till Taverna Brillo 22 – 24 november för ett exklusivt gästspel. Guglielmo betraktas som en av de bästa pizzabagarna i Italien, inte minst nu då den välrenommerade mat- och vintidningen Gambero Rosso alldeles nyligen gav honom det högsta möjliga betyget, tre av tre möjliga, vilket är få förunnat.

Guglielmo bor och verkar i Neapel. Han har tagit vidare familjetraditionen som startade 1908 och är nu den fjärde generationens pizzabagare. I Neapel undervisar han på Associazione Verace Pizza Napoletana där han är huvudlärare och lär ut den napolitanska pizzatraditionen.

Guglielmo har blivit känd för att göra sin pizzadeg med renat havsvatten. Under sitt gästspel på Taverna Brillo kommer han att baka äkta napolitanska pizzorna precis som han gör i Neapel men med undantag från havsvattnet för att undvika onödiga transporter. Råvarorna kommer från Italien. Många är svåra att få tag i men i och med gästspelet kommer de till Sverige för första gången.

Menyn under gästspelet innehåller några utvalda pizzor varav tre av pizzorna är klassiska napolitanska och tre av dem är en hyllning till Neapelbukten. Pizzorna kommer att ackompanjeras av ett fåtal napolitanska traditionella rätter.

Senaste numret