TakeOver tar över köket på MJ’s

TakeOvers gästspelsturné kommer nu till Malmö och tar över köket på MJ’s den 15 april. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar – som alla är kvinnor – tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger.

Frida Nilsson är head chef på MJ’s i Malmö, och har själv medverkat vid flera TakeOvers. Nu har hon bjudit in kollegorna i det kvinnliga kocknätverket att ta över hennes kök för en kväll.

Kockar som medverkar:

Agnes Andersson, kock på At Park i Göteborg och tidigare kock på Salt och Sill.

Katja Nyqvist, konceptutvecklare och kökschef/sommelier på Wine Not? Vinbar & kök i Östersund. Hon har drivit egen restaurang i Spanien och jobbat som kökschef på flera ställen t ex Jazzköket.

Agnes Fällman, kock på Rutabaga. Agnes har gått Stockholms Internationella Restaurangskola, arbetat på TAK och varit med på många TakeOvers. Agnes är PR-ansvarig för TakeOver.

Lisa Lönner, grundare och ägare av TakeOver. Lisa är ägare och kock på Husmor Lisa Fine Home Dining och konceptutvecklare. Hon har också arbetat som kock på Aveqia och Pontus!.

Titti Qvarnström, kreativt ansvarig på Mat och Möten i Malmö, tidigare kökschef på Bloom in the Park. Titti var Sveriges första kvinna att erhålla en stjärna i Guide Michelin och anordnade också en av de första TakeOvers på Bloom in the Park.

På bilden syns Frida Nilsson. 

Senaste numret