TakeOver intar Malmö

Nästa stopp på TakeOver-turnén är Malmö, kockar som alla är kvinnor tar över köket på Bloom in the Park den 29 augusti.

– Efter alla år i restaurangkök känns det som ett unikum att ha mitt kök fyllt av endast kvinnor. Men jag hoppas att det i framtiden inte kommer vara något att höja på ögonbrynen för, säger Titti Qvarnström, köksmästare och krögare på enstjärniga Bloom in the Park.

Deltagande kockar:

Frida Nilsson – Operation Head Chef på Clarion Malmö Live som, har tidigare jobbat på bla Restaurang Niklas och Gastrologik. 2014 tog hon hem en andraplacering i TV4 :s Kockarnas Kamp.

Nicolina Karlsson – fotbollstjejen som lämnade planen för att dribbla i köket. Nicolina tog examen från Grythyttan 2014. Hon jobbade på Gotland som en i teamet på Krakas krog sommaren 2014, där hon förälskade sig i det nordiska köket. Utomlands har hon jobbat på Ormeggio i Australien och på Orphan’s Kitchen i Nya Zealand. Sedan oktober 2015 kör hon kalla stationen på Bloom in The Park.

Julia Hansson – kock med skolning från Jörgen Kocks gymnasium i Malmö. Hon har bland annat jobbat i London (Albert’s Table & Racine), i Schweiz (Hemeau les cleves) och i Norge (Thon Hotel Lofoten & Brygge Hotell Henningsvaer). Sedan 2014 är Julia på Bloom in the Park.

Eva Hansson – Kock på Höganäs Saluhall. Tidigare på Gastro i Helsingborg. Sedan några år driver hon också supper club i sitt hem några gånger per år.

Anna Johansson – Jobbar på Drakmöllans Gårdshotell på Österlen. I köket trivs hon bäst när det är mycket att göra och hon gillar att jobba i lag.

Eva Turesson – Sedan 2000 driver hon Allé på Österlen i Svinaberga där hon är kock och krögare. Tidigare har Eva jobbat på Savoy i Malmö, Karlaby Kro och Åkessons på Österlen

Lisa Lönner Pulkkinen – odlande kock som driver restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining på Resarö i Vaxholm. Var i kvartsfinal i Årets kock 2015, kursetta på kökschefsutbildningen på Restaurangakademien och arbetar också som kock på Pontus Frithiofs restauranger.

Linn Söderström – köksmästare för kvällen. Frilans- och privatkock, projektledare i TakeOver och köksmästare på gästspelen. Radiolyssnare känner igen henne som Kock-Linn i Fredag i P3. Linn var en av de första i Sverige att driva supper club. Middagsklubben hemma hos Linn startade 2009.

Senaste numret