Symbios är Årets Affärskrog 2019

Symbios på Södermalm i Stockholm fick i kväll priset Årets Affärskrog 2019 som delas ut av DI Weekend.

Sedan 1983 har Di Weekend varje år hyllat den restaurang som bäst lämpar sig för affärssamankomster genom att dela ut priset Årets Affärskrog. Förra årets vinnare var den nyöppnade restaurangen Bonnies på Bank Hotel.

Krogredaktören Göran Jonsson på DI weekend, som ansvarar för juryarbetet, tycker att miljön och atmosfären är viktigt då han letar potentiella vinnare.

– Årets affärskrog ska vara en restaurang som ligger i tiden, som känns modern och håller hög kvalitet i alla led. God tillgänglighet och valfrihet uppskattas. Dessutom ska det gärna finnas något av nyhetens behag över valet, säger Göran Jonsson.

I våras öppnade köksmästarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren tillsammans med huvudägaren Jesper Kvarnefält upp dörrarna till Symbios på Skånegatan 80 i Stockholm. Adressen är en klassisk krogdestination som nu med Henrik och Simon i köket serverar en modern nordisk mat med noggrant utvalda råvaror alltid efter säsong.

Årets Resmål 2019
DI Weekend delade även ut priset Årets Resmål 2019 som gick till Stedsans in the woods som man hittar mitt i skogen i gränstrakterna mellan Halland och Småland. Restaurangen och platsen drivs av danska mat- och krogduon Mette Helbæk och Flemming Hansen.

Senaste numret