Swedish Young Chef Award 2018 avgörs idag!
På bild: Amanda Lydahl som vann 2017, i år sitter hon i juryn.
Idag, fredagen den 27 april avgörs Swedish Young Chef Award, kocktävlingen för årkurs 3-elever på restaurangskolor i Sverige. Tävlingen kommer att genomföras på GastroNord och avslutas med prisutdelning, för inbjudna, på Långbro Värdshus.
Tävlingsuppgiften är att på 2,5 timmar tillaga en förrätt och en huvudrätt med tema Balans. Huvudrätten ska innehålla pilgrimsmusslor från Fisk idag och huvudrätten max 80g/portion högrevskärna från Scan.
De sex finalisterna som kommer att göra upp om förstaplatsen är följande:
Rasmus Esplund, Dackeskolan, Mjölby
Leonard Rydén, Stockholms Internationella Restaurangskola, Stockholm
Emma Johannison, Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg
Karl Aronsson, Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg
Maja Rikardsson, Dackeskolan, Mjölby
David Bergin, Tingvallagymnasiet, Karlstad
Juryn som kommer smaka och bedöma finalisternas för- och huvudrätter är följande:
Johan Backeus
Viktor Westerlind
Linn Söderström
Desirée Jaks
Amanda Lydahl
Isabella Morrone
Ulrika Brydling
Vill du komma och titta på tävlingen? Använd koden GN20184 för att få en fribiljett. Prisutdelningen kommer att livesändas på Instagram, följ @restaurangvarlden för att se denna.
Har du några frågor?
Kontakta: Kajsa Andersdotter Olsson, kajsa@bergkvistpublishing.se eller 0706-716210