Svenskar generösa med dricks

En ny undersökning från eBeach.se, där 100 anställda på hotell runt om i Europa har delat med sig av sina erfarenheter kring dricksande turister, visar att svenskar är ett givmilt folk. 15 procent av de tillfrågade i undersökningen anser att svenskarna hör till de folkslag som är allra bäst på att ge dricks. Mest givmilda är dock britterna som fick 37 procent av rösterna. På tredje plats kvalar amerikanerna in med 11 procent, följt av tyskarna med 10 procent. Snålaste semesterfirarna är tveklöst turkarna och spanjorerna, med 2 respektive 1 procent.

– Svenskar har generellt ett bra rykte ute i Europa och ryktet att vi skulle vara snåla tror jag inte stämmer. Tvärtom tror jag att många svenskar blir positivt överraskade på resan över prisvärda middagar och boende. Vi är vana vid en dyrare vardag på hemmaplan och därför känner vi kanske att vi kan kosta på oss att visa uppskattning för god service genom att ge generöst med dricks, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Hotellpersonalen tillfrågades också om vilka som spenderar mest pengar på resan. Svenskarna hamnar på en tredjeplats, enbart slagna av britterna och ryssarna. De som håller hårdast i plånboken är enligt undersökningen våra nordiska grannar, danskarna och finnarna.

 

Här är de som dricksar mest
1. Britter
2. Svenskar
3. Amerikaner
4. Tyskar
5. Holländare

Här är de som spenderar mest
1. Britter
2. Ryssar
3. Svenskar
4. Amerikaner
5. Norrmän

Foto: Strömma kanalbolag

Senaste numret