Svenska Gastronomipriset 2018 – här är de nominerade!

Den 15 oktober är det prisutdelning av Svenska Gastronomipriset 2018. Förutom huvudpriset med en prissumma på 50 000 kronor, delar vi ut pris i följande kategorier: Kockarnas Kock, Kockarnas Krog, Servitörernas Servitör, Servitörernas Serviceupplevelse, Sommelierernas Sommelier, Sommelierernas Dryckesupplevelse, Konditorernas Konditor och Konditorernas Konditori.

Här är de nominerade

Kockarnas Kock 2018

Adam Dahlberg, Adam/Albin, Stockholm

Björn Frantzén, Frantzén, Stockholm

Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Daniel Höglander, Aloë, Älvsjö

Fredrik Jonsson, Restaurang Volt, Stockholm

Frida Nilsson, MJ’S, Malmö

Frida Ronge, TAK och UNN, Stockholm

Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm

Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland

Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip, Stockholm

Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen

Marcus Jernmark, Frantzén, Stockholm

Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga, Stockholm

Mats Vollmer, Vollmers, Malmö

Paul Svensson, Fotografiska, Stockholm

Saori Ichihara, Ichi, Stockholm

Sayan Isaksson, Nū, Stockholm

Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm

Tom Sjöstedt, Lilla Ego, Stockholm

Tommy Myllymäki, Julita Wärdshus, Julita

 

Kockarnas Krog 2018

Adam/Albin, Stockholm

Aloë, Älvsjö

Babette , Stockholm

Bastard, Malmö

Café Nizza, Stockholm

Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Frantzén, Stockholm

Fäviken Magasinet, Järpen

Gastrologik, Stockholm

Ichi, Stockholm

Krakas Krog, Kräklingbo

Lilla Ego, Stockholm

Mathias Dahlgren Matbaren, Stockholm

Oaxen Krog, Srockholm

PM & Vänner, Växjö

Restaurang Hantverket, Stockholm

Restaurang Volt, Stockholm

Sturehof, Stockholm

Sushi Sho, Stockholm

Vollmers, Malmö

 

Servitörernas Servitör 2018

Alexander Bäckman, Nook, Stockholm

Carl Frosteud, Frantzén, Stockholm

Christian Brangenfeldt, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

David Lilja Lundin, Café Nizza, Stockholm

Ellen Almquist, Far i Hatten, Malmö

Ellinor Lindblom, Västergatan, Malmö

Emelie Zung-Hee Svensson, Restaurang Agnes, Stockholm

Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm

Hatim Zubair, Fäviken Magasinet, Järpen

Hugo Hall, Operakällaren, Stockholm

Ida Svensson, Julie, Malmö

Johan Badone, Bhoga, Göteborg

John Strand Bergström, Nook, Stockholm

Mathilda Flack, Volt, Stockholm

Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm

Sofie Norling, SK Mat & Människor, Göteborg

Stephanie Thern, Bar Agrikultur, Stockholm

Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo

Åsa Almström, Rolfs Kök, Stockholm

 

Servitörernas Serviceupplevelse 2018

Adam/Albin, Stockholm

Bhoga, Göteborg

Café Nizza, Stockholm

Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Frantzén, Stockholm

Fäviken Magasinet, Järpen

Gastrologik, Stockholm

Krakas Krog, Kräklingbo

Lilla Bjers, Visby

Lyran, Malmö

Nook, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

PM & Vänner, Växjö

Restaurang Agnes, Stockholm

Riket, Malmö

Rolfs Kök, Stockholm

Sushi Sho, Stockholm

Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Volt, Stockholm

Västergatan, Malmö

 

Sommelierernas Sommelier 2018

Andrea Conssoni, Trattoria ls Strega, Göteborg

Andreas Larsson, Frilans, Stockholm

Beatrice Becher, Folii, Stockholm

Carl Frosterud, Frantzén, Stockholm

David Lilja Lundin, Café Nizza, Stockholm

Emelie Zung-Hee Svensson, Restaurang Agnes, Stockholm

Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Emma Ziemann, Thörnströms kök, Göteborg

Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm

Hannes Seeman, Operakällaren, Stockholm

Johan Agrell, Babette, Stockholm

Johan Bengtsson, Volt, Stockholm

Lars Trogen, Gaston, Stockholm

Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm

Oskar Ahlvin, Bar La Lune, Göteborg

Peter Bennysson, 19 glas, Stockholm

Robert Andersson, Hornstulls Bodega, Stockholm

Ruben Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö

Sören Polonius, Stockholm

Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo

 

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2018

19 Glas, Stockholm

Babette, Stockholm

Bhoga, Göteborg

Café Nizza, Stockholm

Djuret, Stockholm

Folii, Stockholm

Frantzén, Stockholm

Hornstulls Bodega, Stockholm

Kafé de luxe, Växjö

Operakällaren, Stockholm

PM & Vänner, Växjö

Restaurang Agnes, Stockholm

Rolfs Kök, Stockholm

Sturehof, Stockholm

Talldungens Gårdshotell, Brösarp

The Burgundy, Stockholm

Thörnströms Kök, Göteborg

Tranan, Stockholm

Trattoria La Strega, Göteborg

Wine Mechanics, Göteborg

 

Konditorernas Konditor 2018

Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn

Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm

Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri och Konditori, Stockholm

Daniel Roos, K-märkt, Stockholm

Dorotea Malmegård, Doma, Stockholm

Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg

Frida Bäcke, Frilans, Stockholm

Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala

Gustaf Mabrouk, Chef de Partie, Stockholm

Jan Hedh, Hedh Escalante, Chocolatier, Malmö

Jessica Sandberg, Lagkapten Konditorlandslaget

Josefine Baumann, Hotel At Six, Stockholm

Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk

Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake, Stockholm

My Feldt, Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad

Patrik Fredriksson, Clarion Hotel Post och Norda Bar & Grill, Göteborg

Per Klein, Lundbergs Konditori, Stockholm

Sara Aasum Hultberg, Operakällaren, Stockholm

Ted Johansson, Dessert & Choklad Stockholm, Stockholm

Tony Olsson, Thelins Konditori, Stockholm

 

Konditorernas Konditori 2018

Artisan Bread, Karlstad

Bageri Leve, Malmö

Bageri Petrus, Stockholm

Dessert & Choklad Stockholm, Stockholm

Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad

Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm

K-märkt, Stockholm

Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala

Lindeberg Bageri och Konditori, Stockholm

Lundbergs Konditori, Stockholm

Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm

MR Cake, Stockholm

Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn

Olof Viktors, Glemmingebro

RC Chocolat, Sigtuna

Stålboms Konditori, Falkenberg

Sylvain Marron Patissier Chocolatier, Göteborg

Tössebageriet, Stockholm

Vetekatten, Stockholm

Wienercaféet, Stockholm

 

 

Senaste numret