Svenska Gastronomipriset 2017 – här är de nominerade!

Vi frågade drygt 400 av de bästa kockarna, servitörerna/servitriserna, sommeliererna och konditorerna i Sverige om vilka andra kollegor de ser upp till mest. Här kommer de nominerade i varje kategori!

Prisutdelning, middag och fest den 9 oktober på Operakällaren i Stockholm

Servitörernas Servitör 2017

Johan Agrell, Café Nizza, Stockholm

Bodil Andersson, Långbro Värdshus, Älvsjö

Emma Andersson Sjöstrand, Hörte Brygga, Skivarp

Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm

Johan Bengtsson, Volt, Stockholm

Alexander Bäckman, Nook, Stockholm

Mathilda Flacht, Volt, Stockholm

Carl Frosterud, Restaurant Frantzén, Stockholm

Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Sara Kalin, Pubologi, Stockholm

Katarina Kaselli, Sensum, Stockholm

Ellinor Lindblom, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Johan Lindeberg, Ett Hem, Stockholm

Emelie Zung-Hee Svensson, Agnes, Stockholm

Emelie Svensson, Spritmuseum, Stockholm

Joakim Svensson, Lilla Ego, Stockholm

Carolin Uggla, Restaurang Atelier, Göteborg

Emma Wennerberg, Spisa Matbar, Göteborg

Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm

Christina Wu Persson, Björk och Bambu, Göteborg

 

Servitörernas Serviceupplevelse 2017

Adam/Albin, Stockholm

Babette, Stockholm

Björk och Bambu, Göteborg

Café Nizza, Stockholm

Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Esperanto, Stockholm

Fotografiska, Stockholm

Fäviken Magasinet, Järpen

Gastrologik, Stockholm

Koka, Göteborg

Krakas Krog, Gotland

Lilla Ego, Stockholm

Nook, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

Rolfs Kök, Stockholm

Sensum, Stockholm

Spritmuseum, Stockholm

Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Volt, Stockholm

Västergatan, Malmö

 

Sommelierernas Sommelier 2017

Johan Agrell, Café Nizza, Stockholm

Johan Andersson, Grand Hôtel, Stockholm

Robert Andersson, Hornstulls Bodega, Stockholm

Béatrice Becher, Folii, Stockholm

Johan Bengtsson, Volt, Stockholm

Daniel Crespi, Djuret, Pubologi och Flickan, Stockholm

Carl Frosterud, Restaurant Frantzén, Stockholm

Frida Hansson, Babette, Stockholm

Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg

Fredrik Horn, Oaxen, Stockholm

Fredrik Iveskär, Hornstulls Bodega, Stockholm

Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Stockholm

Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm

Fredrik Lundberg, Babette, Stockholm

Anna Mellfors, Tranan, Stockholm

Sören Polonius, Esperanto, Stockholm

Anna Rönngren, Frantzén, Stockholm

Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö

Lars Trogen, Gaston, Stockholm

Emelie Zung-Hee Svensson, Agnes

 

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2017

19 Glas, Stockholm

Bar Centro, Göteborg

Babette, Stockholm

Djuret, Stockholm

Eriks Vinbar, Stockholm

Folii, Stockholm

Gaston, Stockholm

Grand Hôtel, Stockholm

Hornstulls Bodega, Stockholm

Krakas Krog, Gotland

Lyran, Malmö

Nook, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

PM & Vänner, Växjö

Rolfs Kök, Stockholm

Sjömagasinet, Göteborg

Sturehof, Stockholm

Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Tranan, Stockholm

Volt, Stockholm

 

Konditorernas Konditor 2017

Sébastien Boudet, Stockholm

Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg

Frida Bäcke, Restaurant Kontrast, Oslo

Damien Foschiatti, Fosch Artisan Patisserie, Stockholm

My Feldt, Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad

Josefin Gauffin, Tössebageriet, Stockholm

Maria Grave, Margaretas Bröd och Bakverk, Mölndal

Jan Hedh, Hedh Escalante Chocolatier, Malmö

Martin Isaksson, Chokladfabriken, Stockholm

Magnus Johansson, Magnus Johansson Konditori, Stockholm

Ted Johansson, Dessert och Choklad, Stockholm

Per Klein Olsson, Lundbergs Konditori

Frida Leijon, Leijon Stenungsbageri & Konditori

Joel Lindqvist, Mat & Chokladstudion, Malmö

Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm

Dorotea Malmegård, Stockholm

Sylvain Marron, Sylvain Marron Patissier & Chocolatier, Göteborg

Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn

Daniel Roos, K-märkt, Stockholm

Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö

 

Konditorernas Konditori 2017

Artipelag Konditori & Bageri, Stockholm

Artisan Bread, Karlstad

Bageri Petrus, Stockholm

Chokladfabriken, Stockholm

Dessert & Choklad, Stockholm

Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad

Fosch Artisan Patisserie, Stockholm

Gunnarssons Specialkonditori, Stockholm

Günterska Hovkonditoriet, Uppsala

K-Märkt, Stockholm

Lindebergs Konditori & Bageri, Orminge

Lundbergs Konditori, Stockholm

Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm

Mat & Chokladstudion, Malmö

Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn

Olof Viktors Bageri & Café, Glemmingebro

RC Chocolat, Sigtuna

Tössebageriet, Stockholm

Vete-Katten, Stockholm

Wienercaféet, Stockholm

 

Kockarnas Kock 2017

Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Adam Dahlberg, Adam/Albin, Stockholm

Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga, Stockholm

Mikael Einarsson, Pontus Group, Stockholm

Magnus Ek, Oaxen, Stockholm

Stefan Ekengren, Hantverket, Stockholm

Björn Frantzén, Restaurant Frantzén, Stockholm

Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm

Daniel Höglander, Aloë, Stockholm

Saori Ichiara, Ichi, Stockholm

Sayan Isaksson, Esperanto, Stockholm

Fredrik Johnsson, Volt, Stockholm

Marcus Jernmark, Restaurant Frantzén, Stockholm

Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen

Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm

Titti Qvarnström, Malmö

Frida Ronge, TAK, Stockholm

Tom Sjöstedt, Lilla Ego, Stockholm

Paul Svensson, Fotografiska, Stockholm

Mats Vollmer, Vollmers, Malmö

 

Kockarnas Krog 2017

Adam/Albin, Stockholm

AG, Stockholm

Aloë, Stockholm

Babette, Stockholm

Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Ekstedt, Stockholm

Esperanto, Stockholm

Fäviken Magasinet, Järpen

Gastrologik, Stockholm

Koka, Göteborg

Krakas Krog, Gotland

Lilla Ego, Stockholm

Matbaren, Stockholm

Oaxen, Stockholm

Operakällaren, Stockholm

Punk Royale, Stockholm

Sturehof, Stockholm

Upper House Dining, Göteborg

Vollmers, Malmö

Volt, Stockholm

 

Senaste numret