Svensk konditor utsedd till världens bästa

Anders Oskarsson, som driver Nilssons konditori och bageri i Oskarshamn, har blivit utsedd till världens bästa konditor 2017 av världsförbundet för bagare och konditorer, UIBC.

– Det blir inte större än så här. Det är 56 länder som röstat ja till mig, det är ganska mycket, säger Anders till Smålandsposten.

I sina egna sociala medier säger han också:

– Hurra! I måndags fick jag reda på att världsförbundet för bagare och konditorer har valt ut mig till “Årets Konditor i Världen 2017” (World Confectioner of the Year 2017, reds anm). Alltså jag är så otroligt glad! Det är med stor ödmjukhet som jag 5/10 åker till Mexiko och hämtar hem priset!

Anders Oskarsson har ställt upp i olika konditortävlingar i drygt 20 år och vann bland annat guld i Årets Konditor 2015.

Senaste numret