Stureplansgruppen varslar

De senaste dagarnas utveckling av coronavirusets effekter i besöksnäringen gör att Stureplansgruppen tvingats varsla för att säkra verksamheten.

I samband med coronavirusets spridning drabbades besöksnäringen tidigt av minskade gästflöden till restauranger, hotell, möten och event, skriver man från Stureplansgruppen i ett pressmeddelande och fortsätter: Vi ser nu ett drastiskt antal avbokningar av företags- och eventkunder samtidigt som antalet nya bokningar helt stannat av.

– Läget är kritiskt och vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse. Just nu arbetar vi med en plan för att säkra företagets överlevnad”, säger Vimal Kovac, vd, Stureplansgruppen.

För att möta den uppkomna situationen och säkerställa Stureplansgruppens fortsatta operativa verksamhet har förhandlingar om att minska personalstyrkan initierats. I dagsläget är det oklart hur stora nedskärningarna blir. Dialog med fackförbunden har inletts under veckan.

– Vi behöver omgående se statliga insatser för att rädda besöksnäringen”, säger Jennica Jonsson, vice vd för Stureplansgruppen.

Stureplansgruppen har 3000 anställda.

Foto: iStock.com/Asikk

 

Senaste numret