Stordalen utökar ägandet i Stureplansgruppen stort

Petter A Stordalens Strawberry Equities utökar sitt ägande i Stureplansgruppen från 10 procent till 40 procent.

– Jag sa redan för ett år sedan att jag och Vimal ingått ett förhållande. Som alla vet så kräver lyckliga förhållanden utveckling. Vi tar nu nästa steg på vår gemensamma framtidsresa och har som alla förstår gigantiska planer för framtiden, säger Petter A Stordalen i ett pressmeddelande.

Stureplansgruppen räknar 2019 med att omsätta 1,350 miljarder kronor. Inom fem år är målsättningen att omsätta 2 miljarder kronor. Tillväxten kommer framförallt att ske inom konferens, event, catering samt en utökning av antalet hotell.

– Efter ett år med Stordalen i bolaget så kan jag konstatera att vi aldrig har haft högre fart framåt, aldrig haft fler planer om framtiden och vi har dessutom aldrig varit finansiellt starkare än vad vi är nu. Det här är någonting som är bra för våra gäster, för de destinationer vi finns på och för besöksnäringen, säger Vimal Kovac.

Det senaste året har Stureplansgruppen lanserat Bank Hotel i Stockholm och nästa år öppnar man en stor uteservering på Riddarholmen i Stockholm samt en ny större konferens/event-anläggning i centrala Stockholm. Dessutom öppnas två nya restauranger.

De nya gemensamma musklerna som de två fristående företagsgrupperna Stureplansgruppen och Nordic Choice Hotels får kommer att skapa synergier, bland annat i form av inköp och IT. Verksamheternas gäster kommer att få ett ökat utbud genom att Stureplansgruppen kopplas till Nordic Choice Hotels lojalitetsprogram Nordic Choice Club.

Efter köpet är Stureplansgruppens ägare
Vimal Kovac 50 procent
Strawberry Equities 40 procent
Holmström Equities 10 procent

 

Senaste numret