Stockholms Hotell- och Restaurangskola KRAV-märker sina restauranger

Stockholms Hotell- och Restaurangskola KRAV-märker sina fyra restauranger med en stjärna. Certifieringen är skolans sätt att svara upp mot förväntningarna på branschen.

– Vi utbildar våra elever för branscher där det i dag är helt självklart att ta ett miljöansvar och dagens restauranggäster är medvetna och bryr sig om vilka råvaror de får på tallriken. Vår KRAV-certifiering visar tydligt för både oss själva och vår omvärld att vi vill svara upp mot de förväntningarna, säger Anders Eldö, Yrkeslärare på Stockholms Hotell- och Restaurangskola.

Totalt finns omkring 1 200 KRAV-certifierade restauranger i Sverige. Restauranger kan KRAV-certifieras på tre olika nivåer för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med godkända råvaror. Ju mer godkända råvaror, desto fler stjärnor i märkningen är ifyllda:

Stockholms Hotell- och Restaurangskola satsar på att produkter som till exempel fisk, mejeri, grönsaker och frukt ska vara ekologiska eller KRAV-märkta.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Stockholms Hotell- och Restaurangskolas restauranger certifieras av certifieringsföretaget SMAK AB.

Senaste numret