Stjärnkockar auktionerar ut personliga föremål

I slutet av september lanseras den nordiska hotell- och restaurangguiden 360°Eat Guide – den första guide i världen som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet. Inför galan arrangeras nu 360°Auktion, där några av nordens mest kända kockar auktionerar ut ägodelar som betytt mycket i deras karriärer. Auktionerna pågår mellan 2 och 9 september och intäkterna från auktionen går oavkortat till vinnaren i kategorin 360°Young Chef.

Dessa saker har du möjlighet att ropa hem på Tradera, klicka på texten för att komma direkt till auktionen.

20190828_110601

Kockrock signerad Björn Frantzén 
Kockrocken är ägd och signerad av Björn Frantzén, som mottog rocken i Århus som en bekräftelse på att han behöll sina tre stjärnor i Guide Michelin. Björn Frantzén var den första svensken att få 3 stjärnor i Guide Michelin för Restaurant Frantzén i Stockholm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kockrock signerad Daniel Berlin
Kockrocken är från tillfället då Daniel Berlin behöll sin andra stjärna i Guide Michelin, i Aarhus 2019. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kockkniv, Stefano Catenacci
Kockkniv. Stefano Catenaccis egen design, specialgjord prototyp i pressat älgskinn (handtaget).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Träskålar tillverkade av kocken Magnus Ek
Tillverkade och signerade av kocken Magnus Ek. Skålarna används på Oaxen, en tvåstjärnig restaurang i Stockholm som ägs av Magnus Ek och Agneta Green.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tavla, Lennart Jirlow, Signerad Mathias Dahlgren
Signerad av kocken Mathias Dahlgren då han som ende svensk någonsin vann finalen i prestigefyllda Bocuse d’Or 1997. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boken Ekstedt över öppen eld, tillsammans med Florencia Abellas kockmössa
Mössan har Florencia fått under hennes tid i Dubai och denna har följt med henne genom arbete till Japan, Italien, Spanien och till Esperanto i Stockholm. Väl använd.
 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kockrock signerad Rasmus Kofoed
Rasmus Kofoed är unik i det hänseendet att han tävlat i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or tre gånger och hamnat på prispallen vid varje tillfälle. Första gången 2005 då han fick Brons, andra gången 2007 då han fick Silver och sista gången 2011 då han belönades med den ädlaste valören; Guld.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manus Sommar i P1, Björn Frantzén
Originalmanus med anteckningar av producenten från Björn Frantzéns tal i Sommar i P1 den 30 juli 2019. Talet lästes in 19 juni. Björn Frantzén var den första svensken att få 3 stjärnor i Guide Michelin för Restaurant Frantzén i Stockholm.

 

IMG_6072
Designtallrik från stjärnrestaurangen ASK, Helsingfors
Har använts på Michelinrestaurangen ASK i Helsingfors som stängde 31 augusti 2019. En gåva av kocken och krögaren Filip Langhoff.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stol, CH20, Hans J Wegner signerad Esben Holmboe Bang
Använd i matsalen på trestjärniga Maaemo i Oslo sedan öppningen 2010. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kockrock, Erik Lallerstedt
Kockrocken är ägd och använd av Erik Lallerstedt, en av Sveriges mest tongivande och respekterade kockar som bland annat ägt och drivit Restaurang Eriks, Eriks Bakficka, Eriks i gamla stan och Gondolen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostronkniv, Sebastian Gibrant 
Ägd och använd av kocken Sebastian Gibrand som använde kniven under finalen i Bocuse d’Or 2019.

 

Senaste numret