Stjärnkockar auktionerar ut personliga föremål
I slutet av september lanseras den nordiska hotell- och restaurangguiden 360°Eat Guide – den första guide i världen som bedömer såväl gastronomi som hållbarhet. Inför galan arrangeras nu 360°Auktion, där några av nordens mest kända kockar auktionerar ut ägodelar som betytt mycket i deras karriärer. Auktionerna pågår mellan 2 och 9 september och intäkterna från auktionen går oavkortat till vinnaren i kategorin 360°Young Chef.
Dessa saker har du möjlighet att ropa hem på Tradera, klicka på texten för att komma direkt till auktionen.
Kockrock signerad Björn Frantzén
Kockrocken är ägd och signerad av Björn Frantzén, som mottog rocken i Århus som en bekräftelse på att han behöll sina tre stjärnor i Guide Michelin. Björn Frantzén var den första svensken att få 3 stjärnor i Guide Michelin för Restaurant Frantzén i Stockholm.
Kockkniv, Stefano Catenacci
Kockkniv. Stefano Catenaccis egen design, specialgjord prototyp i pressat älgskinn (handtaget).
Boken Ekstedt över öppen eld, tillsammans med Florencia Abellas kockmössa
Mössan har Florencia fått under hennes tid i Dubai och denna har följt med henne genom arbete till Japan, Italien, Spanien och till Esperanto i Stockholm. Väl använd.
Manus Sommar i P1, Björn Frantzén
Originalmanus med anteckningar av producenten från Björn Frantzéns tal i Sommar i P1 den 30 juli 2019. Talet lästes in 19 juni. Björn Frantzén var den första svensken att få 3 stjärnor i Guide Michelin för Restaurant Frantzén i Stockholm.
Designtallrik från stjärnrestaurangen ASK, Helsingfors
Har använts på Michelinrestaurangen ASK i Helsingfors som stängde 31 augusti 2019. En gåva av kocken och krögaren Filip Langhoff.
Stol, CH20, Hans J Wegner signerad Esben Holmboe Bang
Använd i matsalen på trestjärniga Maaemo i Oslo sedan öppningen 2010.
Ostronkniv, Sebastian Gibrant
Ägd och använd av kocken Sebastian Gibrand som använde kniven under finalen i Bocuse d’Or 2019.