Stefan Ekengren ny kreativ ledare på Hufvudsta Gård

Stefan Ekengren, känd kockprofil och kökschef på Görväln Slott, är sedan 15 juni även kreativ ledare inom Independent Hotel Group och därmed ansvarig för kökets utveckling och arbetet med nya matkoncept på Hufvudsta Gård Mat & Möten. Samtidigt som Stefan börjar som kreativ ledare, slutar Anders Dahl efter åtta år på Hufvudsta Gård, varav fyra som kökschef.

– Efter att ha arbetat med Görvälns Slotts matprofil i två år och lanserat Restaurang Galleriet känns det spännande att även få ta tag i Hufvudsta Gårds matkoncept. Hufvudsta har alltid haft en hög matprofil och duktiga kockar, men det kan alltid vässas till ytterligare, menar Stefan. – Jag kommer att skaka om lite, börja om och gå från ett konferenskök till en affärskrog.

– Hufvudsta Gård har alltid varit en förebild för andra aktörer i mötesbranschen. De vet jag som jobbat på flera anläggningar genom åren. Många har tittat på Hufvudsta Gård och den starka matprofilen. Det blir därför en utmaning för mig att förnya och förbättra. Men de ska bli jäkligt kul! Jag gillar ju utmaningar.

Ett nytt team är rekryterat till köket. Hufvudsta Gård satsar nu på att bli en representationsrestaurang för företagen i Solna.

Senaste numret