Spiridon och Engdahl nya i köket på Zink Grill

Från och med 29 augusti är det ett uppdaterat kök som hämtat inspiration från bistroer och brasserier i Provence och i New Orleans som gäller på Zink Grill. Ny köksmästare är Robin Engdahl och gastronomiskt ansvarig är Michael Spiridon.

Köksmästaren Robin Engdahl är svensk-amerikan med rötterna i Oklahoma och kommer senast från Hässelby Slott. Michael Spiridon har sina rötter i Provence samt lång erfarenhet från Stockholms restaurangvärld. Han har bott och arbetat flera år i Frankrike, England och USA.

I centrum för det nya köket finns det nya konceptet ”La Carte Unique” – en meny som ständigt byts ut. Här hittar gästen styckningsdetaljer från djur som kötthandlare har lokaliserat på närliggande gårdar och noggrant valt ut åt bistron.

Utöver hängmörat nötkött, lamm och gris finns även kvalitetsfisk och skaldjur på menyn. Dessa serveras tillsammans med biodynamiska grönsaker och örter från Karshamra gård och andra odlare.

Kolgrillen är hjärtat på Zink Grill. Robin Engdahl förädlar även råvarorna i ett rökskåp för att skapa den autentiska och fantastiska “BBQ” smaken.

Senaste numret