Dim sum på årets sommarsalong på Esperanto

Samtidigt som matsalen på Esperanto tar sommarpaus öppnar Sayan Isaksson med kollegor upp Sommarsalongen för fjärde gången, en slags pop-up-restaurang som under ett par veckor tar plats i loungen utanför Esperantos matsal. I år går Sommarsalongen under namnet Dim-Sum(mer) Palace.

– Tanken med vår sommarsalong har alltid varit att tolka ett tema, en matkultur eller en gastronomisk inriktning; att bryta ut från vår egen vardag för att lära och fascineras av ett för oss nytt språk utan att för den skull tappa vår grundton som alltid är råvaran, naturen och hantverket, säger Sayan Isaksson i ett pressmeddelande (delägare och köksmästare på Esperanto) och fortsätter:

– Denna sommar har vi stannat vid dim sum, som översatt betyder ”vidrör hjärtat”. Vår förhoppning är att med hjälp av små finurliga rätter från Kanton i Kina, och då främst med Hong Kong som bakgrund, kanske snudda vid era hjärtan.”

Dim-Sum(mer) Palace kommer att ha öppet tisdag till lördag mellan den 27 juni – 29 juli. Det kommer att vara två sittningar per kväll med upp till 16 gäster per sittning. Gästerna sitter alla samlade runt ett gemensamt långbord i loungen utanför Esperantos matsal.

Senaste numret