Snart öppnar nya Gondolen

Den 19 oktober öppnar Gondolen på nytt med Svenska Brasserier som ägare. Köksmästare är Patrik Castillo som senast kommer från La Ragazza i Stockholm. Nu när det börjar närma sig öppning tog vi ett snack med Patrik för att se hur det känns.

Det börjar närma sig öppning, hur känns det att ta över ett så anrikt ställe som Gondolen?
– Fantastiskt! Att få chansen att stå vid rodret på Gondolen, en plats som många inklusive jag själv ser upp till, är otroligt kul. Jag ser fram emot att få vara med och driva vidare denna legendariska restaurang. Det är en blandning av respekt för det som varit och en stor dos nyfikenhet och iver att börja denna resa tillsammans med mitt team och våra gäster.

Hur skiljer sig menyn och matlagningen från La Ragazza där du tidigare var?
– På La Ragazza var vi inriktade på en intim avsmakningsmeny för ett begränsat antal gäster varje kväll. Gondolen erbjuder däremot en bredare, mer traditionell à la carte-upplevelse. Trots dessa skillnader tar jag med mig rikligt med erfarenheter från mina år i Gamla Stan. Tillsammans med mina skickliga kollegor, Ola Stålnacke och Johannes Dahlström, som har gedigen erfarenhet från bl.a. Sturehof, tror jag att vi har hittat en unik balans. Jag är särskilt nöjd med att vi har kunnat införa några lekfulla element till Gondolens klassiska och historiska atmosfär.

Varför ska man komma och äta på Gondolen?
– Tänk dig att sitta 31 meter över havet, blicka ut över siluetten av Stockholm, ta en klunk av ett smörigt vitt vin och sedan njuta av en perfekt tillagad fisk med gratäng. Den upplevelsen, bland många andra, är vad vi på Gondolen kommer att erbjuda våra gäster. Det är en blandning av klassisk elegans och nytänkande svensk gastronomi, allt serverat med en oslagbar utsikt.

På Svenska Brasseriers hemsida kan vi se att de söker personal inför öppningen, bland annat sous chef, kock, bartender och sommelier. 

Senaste numret