Snart dags för Åre Gastronomy Week
För femte året i rad är det dags för Åre Gastronomy Week (5–11 februari), en satsning som kombinerar skidåkning med mat och dryck. Veckan är ett samarbete mellan byns restauranger och aktörer. Utöver middagsaktiviteter på och runt Åreskutan kan besökarna ta del av dryckesprovningar, besöka lokala mathantverkare samt gå på olika gästspel med kända kockar och vinproducenter.
I programmet finns bland annat en frukost på Åre Bageri tillsammans med Freeski-landslaget där Henrik Harlaut berättar om hur han ska ta OS-guld med hjälp av spirulinashots. På restaurang 720 är det sedan möjligt att äta en sexrätters avsmakningsmeny till lunch mitt i skidbacken. På kvällarna arrangeras specialkomponerade vin- och öl-middagar samt gästspel med kockar och vinproducenter. Utöver detta håller musikern Petter tillsammans med Åre vinklubb en Piemonte-skola på Granen, Kristoffer Andersson från Jazzköket i Östersund lär ut lammstyckning och i Åre park kan man gå middagsvandring med förrätt, varmrätt och efterrätt på tre olika restauranger. Och mycket mer.