Smaka Good Food Festival flyttar till september

Smaka Good Food Festival, som tidigare hette Smaka på Stockholm, genomförs årligen i början av juni i Kungsträdgården. Nu flyttas festivalen till 10-13 september för att kunna genomföras på ett säkert sätt med tanke på coronaviruset.

– Vi ska skapa en ny fantastisk matfestival i september utifrån de förutsättningar som finns. Att ställa in helt i en tid då restaurangbranschen behöver all uppmärksamhet och stöd som den kan få, finns inte på kartan. Vi planerar exempelvis för fler digitala upplevelser samt take away. Till vår hjälp har vi flera av landets främsta kockar och restauranger, säger Anders Sewerin som är grundare av Smaka Good Food Festival.

I år flyttar den internationella konferensen Sweden Foodtech Big Meet in mitt i Smaka Good Food Festival för att göra den tillgänglig för fler. Konferensen handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och kommer att kunna följas både på plats och online.

Festivalen genomfördes första gången 1992, sedan dess har 350 000 besökare årligen firat nationaldagshelgen tillsammans med totalt 400 restauranger.

Senaste numret