Silver till Sverige i Bocuse d’Or Europe

Igår avgjordes Kock-EM Bocuse d’OR Europe. Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt kammade hem silvret framför trean Danmark och förstaplatsen som gick till Norge. De tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, Kock-VM i Lyon 2019.

Sebastian Gibrands tävlade med sina rätter Ljusa Sommardagar som serverades på tallrik, samt Varma Sommarnätter som serverades på fat, dessa var enligt reglerna tillagade för 15 personer vardera. På tallrikarna serverades det hönsägg med örter och vitlök, Castelmagno-ost, krispig potatis, smör och olivoljeemulsion, koldoftande zucchini och Albengasparris.

Fatpresentationen bestod av Fassone-nötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och Sant Andrea-risragu.

 

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:

Sebastian Gibrand, kandidat

Tommy Myllymäki, coach

Gustav Leonhardt, commis

Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien

 

Senaste numret