Rocky flyttar in på Spritmuseum

Den 11 februari 2017 flyttar seriehunden Rocky in i sitt nya hem på Spritmuseum. I flyttlasset ingår såväl ateljé, som vardagsrum, kök och ett helt landställe. Miljöer välkända för alla som följt Rocky, serietecknaren Martin Kellermans alter ego.

– Jag ville göra ett Junibacken för vuxna, säger Martin Kellerman. Och han har själv målat och skapat de olika rummen, där besökarna får slå sig ner vid det rosa matbordet, hänga vid eldtunnan på landet, se hur en seriestripp växer fram och fundera över livet och döden tillsammans med Rocky.

I miljöerna visas en mängd originalstrippar. Besökarna kommer även få ta del av Martin Kellermans karriär som serietecknare.

Tillsammans med Stockholm Brewing Co har Martin Kellerman och Spritmuseum tagit fram en Rockyöl som kommer finnas till försäljning i museets bar.

I samband med utställningen ger Kartago förlag också ut boken ”Rocky på Spritmuseum”. Boken samlar serier och foton från utställningen samt skisser och beskrivningar av Martins arbetsprocess. Boken innehåller även en längre text av Jessica Gedin där hon försöker reda ut vad som gör Rocky så populär och varför Martin Kellermans samtidsskildring är så viktig.

Den 29 oktober flyttar Rocky ut igen.

Senaste numret