Rasmus Kofoed öppnar plantbaserad restaurang – Angelika

Den 4 juni öppnar Rasmus Kofoed en ny temporär restaurang – Angelika. Denna hittar du i trestjärniga Geraniums inspirationskök och det utlovas hälsosam, läcker plantbaserad mat i en informell och spontan inramning. En del av recepten till rätterna på menyn kommer bli tillgängliga för gästerna så att man kan laga dem även hemma.

Namnet Angelika är en hyllning till Rasmus mamma som lärde honom att älska grönsaker och är en av hans största inspirationskällor.

– Jag har drömt om att öppna en vegetarisk restaurang i många år. Min mamma är vegetarian och sedan jag var liten har hon lärt mig hur näringsrik och god plantbaserad mat kan vara. Därför har restaurangen fått sitt namn efter henne och kommer att bli en hyllning till det gröna universumet, säger Rasmus Kofoed.

Angelika har delvis kommit till under de månader restaurangerna i Danmark varit nedslängda på grund av coronapandemin. Denna tid har Rasmus tillbringat på avlägsna, danska ön Samsø, då han haft möjlighet att laga mat med sina barn. Måltiderna har bestått av rätter som färskpotatis med oliver, picklade citron med svartpeppar, ugnsrostad sparris med sjögräs och ramslök.

– Det är ingen tvekan om att lockdownen bidragit till öppningen av Angelika, detta tillsammans med en gammal dröm om att göra ett ställe med mer tillgänglig, grön mat. Det kommer också förmodligen dröja ett tag innan Geraniums gäster från fjärran kommer att besöka oss. Det här är även ett sätt att kunna behålla våra anställda, och samtidigt visa hur hur stärkande och god platbaserad kan vara, fortätter Rasmus.

Råvarorna på Angelica är ekologiskt och biodynamiskt odlade. Örter och grönsaker kommer från lokala bönder medan inspirationen kommer frånvärldens alla hörn.

Restaurangen kommer att vara öppen torsdag till söndag för lunch. Geranium öppnar 3 juni och kommer att vara öppen onsdag till lördag för middag.

 

Senaste numret