Pontus Frithiof öppnar restaurang på Tekniska museet

Modis restauranger i samarbete med Pontus Frithiof blir de nya krögarna bakom Tekniska museets nya restaurang som öppnar i höst. Lokalerna totalrenoveras för ett helt nytt koncept för barnfamiljen där innovation, lekfullhet, teknik och hållbarhet är i fokus.

Om drygt en månad startar en totalombyggnad av Tekniska museets restaurang med större kök, fler sittplatser och ytor för event och i september öppnar en helt ny matupplevelse i Stockholmskapad av Modisrestauranger och Pontus Frithiof i nära samarbete med Tekniska museet.

– Vi vill att restaurangen både ska vara en del av den roliga och nyfikna museiupplevelsen, och ett attraktivt utflyktsmål i sig, säger Pontus Frithiof.

Precis som museets vision om att vara alla små geniers favoritställe utgår konceptet från barnens perspektiv – i allt från menyer, beställning, betalning och förstås själva matupplevelsen. Även diskinlämningen blir ett lekfullt och interaktivt inslag som visar vad som händer med både matrester och disk när man ätit upp.

Den nuvarande restaurangen byggs om från grunden, köket dubbleras till ytan och flexibla miljöer byggs för en fungerande logistik både på vardagar och det ökande besökartrycket på helger och lov. Under renoveringen i sommar flyttar restaurangen till tillfälligt uppbyggda lokaler vid museet.

Senaste numret