PM & Vänner belönas med Grand Award av Wine Spectator

PM & Vänner i Växjö belönas med Grand Award av Wine Spectator som den första och enda restaurangen i Sverige.

Utmärkelsen Grand Award betecknas med ”Tre Glas” som motsvarar Guide Michelins tre stjärnor, och ses som att restaurangen är ”värd en egen resa”.

– Jag är omtumlad, rörd och oerhört stolt. Vår ambition har varit att skapa en av världens bästa vinrestauranger. Det här är ett erkännande om att vi nått fram, säger Per Bengtsson, kreativ ledare och gastronomiskt ansvarig, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det här är resultatet av en teaminsats, men jag vill lyfta fram vår chefsommelier Rubén Sanz Ramiro, sommeliervärldsmästaren Andreas Larsson och vår executive chef Anders Lauring, som särskilt viktiga för denna framgång. Vi på PM & Vänner gläder oss alla till att fortsätta erbjuda såväl gamla som nya gäster från världens alla hörn en unik mat- och vinupplevelse.

Priset delas ut vid ”The Grand Award Gala” i New York den 21 oktober i samband med avslutningen på Wine Experience, där världens ledande vinmakare och restauratörer är samlade.

I oktober 2016 utsågs Rubén Sanz Ramiro till Sommelierernas Sommelier och PM & Vänner till Sommelierernas Dryckesupplevelse på galan Svenska Gastronomipriset som arrangeras av Restaurangvärlden. Två priser som sommelierer själva röstar fram.

HÄR kan du läsa vad Wine Spectator skriver om PM & Vänner.

Senaste numret