Pernilla Lundberg på Riche får Karin Franssons mentorpris 2017

I samband med finalen av Årets kock 2017 tilldelades Pernilla Lundberg, souschef på Riche och Teatergrillen, Karin Franssons mentorpris. Priset belönar mentorer och förebilder som lyft och utvecklat kvinnliga kockar.  

När priset delades ut för sjätte gången sedan starten 2012 motiverade juryn utnämningen med följande:

Pernilla Lundberg är en inspirerande förebild med stor kunskap och erfarenhet i yrket. Som mentor delar hon med sig av sin kunskap till branschens unga och som förebild leder hon en hållbar väg till en karriär inom kockyrket.”

– Det känns oerhört hedrande att bli uppmärksammad som en förebild för kvinnor och att få detta viktiga pris. Kockyrket domineras idag av män och det är viktigt att arbeta för att skapa förutsättningar för att kvinnor ska välja och trivas i vårt yrke. Många slutar när de får familj men jag är ett exempel på att det går att finna en balans mellan karriär och privatliv, säger Pernilla.

Pernilla har lång erfarenhet från branschen och har arbetat på restauranger som drivs av välmeriterade kockar som Mathias Dahlgren, Karin Fransson, Malin Söderström och Paul Svensson. Idag arbetar hon på Riche där hon dagligen inspirerar och är en stark förebild för kvinnor i restaurangbranschen. Riche ser fram emot att fortsätta följa Pernillas målmedvetna resa mot att staka ut en ny väg för kvinnor inom restaurangyrket.

– Många kvinnor slutar tyvärr alltför tidigt men jag hoppas på att jobba länge i branschen. Jag älskar att jobba kreativt med hög puls och jag har haft förmånen att arbeta på arbetsplatser som har skapat bra miljöer för kvinnor. Jag tror och hoppas att det blir så överallt, det finns många duktiga kvinnor men det behövs fler inom yrket, säger Pernilla.

Senaste numret