Paul Svensson med på internationell hållbarhetslista

Culinary Institute of America (CIA) och norska EAT Foundation lyfter upp kockar och restauranger värda att uppmärksammas för sina hållbara och hälsosamma växtbaserade menyer på en lista. Fotografiskas restaurang och kreativa chef Paul Svensson är med i denna sammanställning  över världens mest inflytelserika kockar och restauranger –The Plant –Forward Global 50.

– Vi känner oss både mycket stolta och exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta, säger Paul Svensson i ett pressmeddelande.

Paul Svensson är utvald för sina betydelsefulla och nyskapande insatser för att utveckla menyer och restaurangkoncept i riktning mot växtbaserad mat. ETA och CIA lyfter fram hans ledarskap när det gäller att främja ”plant-forward”-koncept som gynnar både människan och jorden, och för att ständigt bidra med inspiration till förändring.

– Äntligen är det viktiga vad och varför vi gör något, istället för vem som gör det. Vårt viktigaste mål är att ändra attityder och utifrån den kunskap vi har idag visa människor hur gott hållbarhet smakar. För oss handlar det aldrig om måsten, bara om lust och att genom denna lista bli uppmärksammad för detta arbete gör oss som team på Fotografiska verkligt lyckliga, säger Paul Svensson.

 

Senaste numret