Paul Svensson lämnar Fotografiska


Som han själv tidigare meddelat så avslutar Paul Svensson sin tjänst på Fotografiska i Stockholm. Så här kommenterar han själv sitt beslut till Restaurangvärlden.  

Hur känns det att lämna?
– Det har varit en fantastisk resa i att försöka sätta smak på hållbar kokkonst. Fotografiska som plats är den perfekta arenan för denna restaurangsatsning med sin tillåtande och framåtlutade affärsidé. Idag är Fotografiska fullt med ambassadörer och utvecklare av både format och innehåll. Det kommer en dag när man känner att behovet av en själv minskar. Idag finns både självförtroendet och kunskapen av ta upplevelsen vidare och förbättra på plats. Mat- och dryckesgänget på Fotografiska är taggade till tusen för att visa världen vad man går för och jag kommer att följa dem med beundran.

Vilken är din framtida roll kopplat till Fotografiska?

– Min egen roll idag är mer i en rådgivande roll för det fortsatta hållbarhetsarbetet. Men som sagt; det har aldrig varit en “one man show” och kommer aldrig att vara. Det finns hundratals människor bakom den här fina upplevelsen.Anders Jansson, F&B Manager på Fotografiska i Stockholm:- Det finns ingen schism bakom det här beslutet. Paul är en fantastisk person som även i fortsättningen har en rådgivande roll till Fotografiska.

Har ni hittat en ersättare? 

– Vi ersätter inte Paul med en enskild person, det är hela teamet som tar ett steg framåt. Vi fortsätter att arbeta med hållbarhet, precis lika målinriktat som tidigare. Nu hoppas vi att få öppna restaurangen igen den 29 oktober; den nya matbaren är redan igång!

Är det fler som slutat?

-– Ja, några följde med Elvira Lindqvist till Oxenstiernan, vilket var helt naturligt. Det är tufft att hitta personal just nu. Men vi har lyckat relativt bra med att fylla igen hålen. 

Foto: Carl Lemon

Senaste numret