Pas D’art öppnar i Wienercaféets tidigare lokaler

I november öppnar den helt nya restaurangen Pas DÁrt i anrika Wienercaféets tidigare lokaler i Stockholm. Pas DÁrt utlovas få en kosmopolitisk atmosfär och en meny som tar  avstamp i det franska köket tolkat i svenska råvaror i säsong.

Menyn är framtagen av Michael Spiridon och kommer att bestå av grönsaksbaserade mellanrätter, egentillverkad chark och klassiska bistro-varmrätter.

På Pas DÁrt kommer man kunna äta både frukost, bakverk, lunch och middag, samt sluta upp för en drink i cocktailbaren. Här kommer man också månadsvis samarbeta med konstnärer samt mode- och designprofiler vilka får i uppgift att dekorera och pryda fönstren ut mot gatan.

Lokalerna har helrenoveras och restaurangens nya utformning och inredning är signerad Martin Brudnizki. Martin står bakom klassiker som Flaggsviten på Grand Hôtel samt Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London. Då gästen kliver in i restaurangen möts den av en cocktailbar med anslutande loungedel som följs av en intim matsal längre in i lokalen.

Pas D’art öppnar på Biblioteksgatan 6-8, den 29e november 2019. Bakom står Brasseriegruppen som ägs och drivs av bröderna Filip och Daniel Guven. Inom koncernen ingår även bland annat II Tempo, Prinsen, Trattorian, Villa Godthem och East.

.

Senaste numret