Oaxen Solo lanseras i höst

Oaxen Slip vill ändra synen på att äta ute på egen hand. Med det nya konceptet Oaxen Solo bjuder man in alla som vill eller behöver äta utan sällskap.

– Vi vill vara föregångare i vår bransch och förändra synen att ensamätande är ett problem, säger Agneta Green, en av grundarna till Oaxen Krog.

– Genom att exklusivt vända oss till dem som vill eller behöver äta på egen hand skapar vi en plats där det är normen – på Solo är alla soloätare, förklarar hon vidare.

Oaxen Solo blir till en början en kväll i veckan på bistron Oaxen Slip. Man kommer utan sällskap och sitter med människor som av olika anledningar är i samma situation.

– Vi räknar med att det bli en stor blandning av människor. Vi ser det som en del av styrkan i konceptet, berättar Agneta och fortsätter:

– Många lever i ensamhet idag och så många som 34 % uppger att de inte har någon att äta tillsammans med (Food & Friends 2018). Det är viktigt att ibland få sitta tillsammans med andra för att äta och prata, även om du av någon anledning är solo ska du ha den möjligheten.

Oaxen Solo har premiär den 5 oktober.

Senaste numret