Oaxen Krog rekryterar från Irland och Australien

Ian Doyle och John Demetrios, båda 29 år, har rekryterats som kökschef respektive chefskonditor till den tvåstjärniga restaurangen Oaxen Krog på Djurgården i Stockholm.

Ian Doyle har arbetat tio år som kock, dels på Irland, där han är född, dels i Kanada och på danska Noma, innan han flyttade till Sverige. Efter en period på Esperanto har han i dag det övergripande ansvaret för arbetet i köket på Oaxen Krog.

– Jag valde att komma till Oaxen Krog av respekt för Magnus Ek som kock och för möjligheten att lära av honom. Jag lockades också av kvaliteten på de råvaror som är tillgängliga för oss här, säger Ian.

John Demetrios kommer från Melbourne i Australien där han arbetade på olika bagerier och konditorier innan matintresset förde honom utomlands. Efter perioder i London och Tokyo återvände han till Melbourne där han arbetade som chefskonditor på Vue de Monde – samma roll som han nu verkar i på Oaxen Krog.

John tilltalades av det hållbarhets- och kvalitetstänk som genomsyrar verksamheten.

– Jag ville lära mig mer om nordisk kokkonst och det får jag göra här. Att få arbeta här på Djurgården, mitt i naturen trots närheten till en stor stad, är väldigt speciellt och något jag alltid kommer att bära med mig, säger John.

På bilden syns John Demetrios.

Senaste numret