Nya Juniorkocklandslaget

Igår presenterades det nya Juniorkocklandslaget som siktar på pallplats i VM i Luxemburg 2018.

Det nya laget:

Annie Lundin – Lindeberg bageri och konditori, Stockholm
Desirée Jaks – Agrikultur, Stockholm
Josefine Brolund – Operakällaren, Stockholm
Eskil Nyberg – Delikatessen, Stockholm
Andre Edlund – GRO, Stockholm
Olle Broström – Hotell Stelor, Gotland
Jesper Jakobsson – Heaven 23, Göteborg
Victor Magdeburg – Högberga Gård, Lidingö
Rasmus Olander – Upper House, Göteborg

Annie Lundin som är utsedd lagkapten tog hem guldet i Nordiska Mästerskapen i Lahti i Finland förra veckan. Tillsammans med coach Lindor Wink ska hon leda laget mot pallplats i VM i Luxemburg 2018.

– Laget är ett forum som tar vara på unga, ambitiösa och kreativa yrkesmänniskor som vill mer. Deras kunskap kommer ställas på sin spets novemeber 2018 då laget ska mäta sig med andra lag från hela världen, säger Peter Jelksäter, lagledare för Juniorkocklandslaget i ett pressmeddelande.

Fram till VM 2018 träffas laget och tränar i Färskvaruhallen tre dygn i månaden. På tävlingen ska en buffé för 12 personer och 3-rätters varmköksmeny för 60 gäster tillagas. För att nå pallplatsen krävs perfekta smaker, högsta nivå på ordning och hygien i köket samt avancerade tillagningstekniker som ska presenteras identiskt på samtliga tallrikar.

Förutom träningar, upplagningar och tävlingar, jobbar samtliga medlemmar heltid på sina respektive arbetsplatser.

Senaste numret