Nya Frantzén öppnar 30 augusti

Förra sommaren stängde Björn Frantzén sin tvåstjärniga krog Frantzén i Gamla stan. Den 30 augusti öppnar den igen, på Klara Norra Kyrkogata 26 i centrala Stockholm.

Den nya restauarangen har tre våningar och en terass. Trots att ytan är fem gånger så stor som i de tidigare lokalerna är antal platser detsamma –23.
– Ett besök på Frantzén kommer att vara en kulinarisk upplevelse och en resa i en totalrenoverad 1800-talsbyggnad med en hiss bara till restaurangen, med entré, restaurang och den tidigare vinden som vardagsrum, säger Björn Frantzén.

Han fortsätter berätta om maten som har utvecklats parallellt under ombyggnaden:
– Nya Frantzén har samma gastronomiska tillvägagångssätt och filosofi som förut. Den stora skillnaden är att vi har tillgång till en rad tekniker som vi inte kunde använda tidigare på grund av platsbrist i köket, exempelvis tillagning över öppen eld. Det viktigaste för oss är dock att skapa en övergripande upplevelse som helt enkelt inte var möjlig i de gamla lokalerna.

Inredningen har skapats tillsammans med Joyn Studio. Restaurangen kommer att drivas av Björn Frantzén och kocken Marcus Jernmark. Carl Frosterud, som tidigare arbetat som restaurangchef på Operakällaren, kommer att styra matsalen och sommelier är Anna Rönngren.

Bokningarna öpnar den 30 juni kl 10.00 på restaurantfrantzen.com

Foto: Björn Frantzén vid den tidigare lokalen i Gamla stan.

Senaste numret