Ny robatarestaurang i Solna – Norobata

Aveqia-gruppen har öppnat en ny restaurang på Grow Hotel i Solna/Sundbyberg – Norobata. Upplägget är en nordisk grill med japanska och peruanska influenser, en nordisk robatayaki där ingredienserna tillagas i hög värme över kol av japansk vitek. Restaurangen tar 110 sittande gäster. För grillnördar och ensamätare finns ett tiotal platser vid det öppna köket där kockarna delar med sig av sina kunskaper. Till våren öppnar en uteservering med kolgrill på innergården.

Johan Backéus, som vann Årets Kock förra året, är kreativ ledare. Kasper Kananen som tidigare jobbat för bland annat Melker Andersson på Miss Voon är kökschef. Michaela Boson som länge jobbat i Pontusgruppen är restaurangchef. Och Samuel Wiktorsson kommer ta hand om baren, han kommer senast från Shibumi.

Den 19 november slog både hotellet och restaurangen upp dörrarna. Hotellet drivs av organisationen bakom Time Hotel Group som har satsat mycket på design och arkitektur. Note designbyrå har designat inredning och 3XN står för arkitektur.

Senaste numret