Ny guide för hållbara måltidsupplevelser

360° Eat Guide är en ny restaurangguide där namngivna jurymedlemmar kommer att betygsätta över 300 restauranger i Norden både ur ett gastronomiskt – och ett hållbarhetsperspektiv. I guiden kommer huvudkategorin 360°Restaurant att presenteras, men även ett flertal andra kategorier med olika fokusområden. Tillsammans med Visit Sweden har kategorin 360°Experience tagits fram som syftar till att lyfta hållbara måltidsupplevelser i Sverige mot en internationell målgrupp och uppmuntra lokala aktörer att samarbeta för att utveckla fler konkurrenskraftiga måltidsupplevelser.

Kriterier för kategorin

Lokal mat – En upplevelse baserad på mat- och dryckeskultur/traditioner/råvaror specifika för den geografiska platsen. Upplevelsen ska innehålla någon lokalproducerad mat eller dryck.

Samarbete  – En upplevelse skapad i samarbete mellan två eller flera parter.

Lärande – En upplevelse som förutom mat och dryck uppmuntrar besökare att lära sig och samla kunskap. Det kan vara en av parterna som berättar om sin verksamhet eller produkt, en måltid som serveras eller någon form av lärande kring de lokala producenterna. Detta kan genomföras via storytelling, skyltar, en personlig guide, en kurs etc.

Anmäl (helt kostnadsfritt) upplevelsen senast den 31 maj. Ansökan är endast öppen för svenska aktörer.

Anmälningsformuläret och mer information hittar du här!

Vinnaren kommer att presenteras på 360° Eat Guide galan den 30 september i Stockholm.

Senaste numret