Nu lyfter vi bagarna

Bagarnas Bagare och Bagarnas Bageri, det är två nya kategorier som presenteras under Svenska Gastronomipriset 2024. Vi har pratat med Mattias Wallmark som driver Lundbergs Konditori om vad kategorierna betyder för branschen.

– Jag känner att det är dags för bagarna att lyftas fram i ljuset efter att gömts undan i det dammiga hörnet av bageriet under åtskilliga år. Hela bagaryrket har förändrats under de senaste 20 åren till det bättre, vi har bland annat gjort succé utomlands i olika tävlingar och nu kan du hitta bra bröd i nästan varje kvarter. Man vet att branschen förändrats när industrin försöker efterlikna hantverket från varje duktig bagare runt om i Sverige.

Partner till kategorierna är Kåkå, varför är detta viktigt för er?
-KåKå är marknadsledare som samarbetspartner och leverantör av koncept, olika smarta kundanpassade lösningar och naturligtvis högklassiga råvaror till bageri och konditori branschen. För KåKå är det otroligt viktigt att stötta och vara delaktig i utvecklingen runt branschen med nära samarbete med skolor, egna utbildningar och tävlingar. Bagarnas bagare blir därför en naturlig del för oss att vara en del av, säger Fredrik Wendt, försäljningschef på Kåkå.

Senaste numret