Niklas Ekstedt startar gastronomifestivalen Foodstock

Gastronomifestivalen Foodstock arrangeras  31 augusti till 1 september på Fjäderholmarna i Stockholm. Några av kockarna som kommer att delta är Mehmet Gurs, Daniel Berlin, Florencia Abella och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar utmärker sig Gastrologik.

– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu. När jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor, allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika, men allt är vackert på sitt eget sätt, och gott så klart!, säger Niklas Ekstedt, kock och en av initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Tanken är att öppna upp köket för åskådarna och visa processen från råvara till det som hamnar på tallriken. Allt med fokus på traditionella tekniker och dess utveckling både ur ett nordiskt och internationellt perspektiv. Utöver kända kockar från världens alla håll kommer hantverkare inom mat och dess närområden att medverka. 

I ett stort bankett-tält med 300 sittplatser dukas det upp med långbord för lunch och middag, alltid med två kockar som värdar. På lördagen håller Niklas Ekstedt och en internationell gäst i banketten. I ett hamnhus kommer olika Four Hands Menu-måltider äga rum då en internationell och en nordisk matpersonlighet möts och skapar en måltid tillsammans. Utöver det kommer matmarknader, workshops och barer att fylla ön.

Senaste numret