Niehku Mountain Villa har öppnat vid Riksgränsen

Den 27 mars invigdes nybyggda Niehku Mountain Villa vid Riksgränsen. Med en kombination av heli-skiing, naturupplevelser året runt ett toppboende är siktet inställt på att ta en en internationell plats inom äventyrsturism.

Niehku Mountain Villa består av 14 ombonade dubbelrum, restaurang, bar, vardagsrum och relaxavdelning. Stylt som ligger bakom koncept, inredningsdesign och grafisk profil har tidigare arbetat med en rad alpina hotellprojekt i bland annat Val Thorens, Chamonix och Canmore i Kanada. Byggnaden har ritats av Krook & Tjäder.

Bakom satsningen står Polarexpressen. Verksamheten drivs av två av landets mest välmeriterade personer inom äventyrsturism, guidning, hotell och gastronomi – Johan ”Jossi” Lindblom och Patrik ”Strumpan” Strömsten.

Niehku Mountain Villa ska det serveras vällagad mat för hungriga äventyrare – rejält men med finess. Ambitionen är att låta dagens äventyr fortsätta runt matbordet. Köket karaktäriseras av naturens skafferi, lokala producenter och årstidernas växlingar med tonvikt på vilt och fisk från fjäll och skog. Detta kombineras med råvaror från Norge (som ligger knappt 50 meter från köksdörren) där man fokuserar på Atlantens fantastiska råvaror.

I vinkällaren finns omkring 500 olika viner, utvalda av Patrik ”Strumpan” Strömsten vars passion för vin är lika stor som för skidåkning och vildmarksliv. Patrik driver egen vinimport och är hittills den ende som vid två tillfällen korats till Årets Sommelier i Sverige. En del av vinerna förvaras i det gamla lokstallets smörjgropar som bevarats och är synliga genom matsalens golv.

 

 

Senaste numret