Ny ost- och vinbar i Östermalmshallen – här är teamet bakom

Einar Book och Gustav Onnermark blir chefssommelier respektive kökschef när Arla Unika öppnar ost- och vinbar samt flaggskeppsbutik i Östermalms Saluhall den 5 mars. Båda har erfarenhet från Guide Michelin-krogar. Nedan kan du läsa mer om hela det nya teamet.

Einar Book, chefssommelier, har tidigare har arbetat på restauranger som Gastrologik och Ichi i Stockholm. Einar ansvarar för vin, alkoholfri dryck och att på bästa sätt matcha ost och dryck i ost- och vinbaren.

Gustav Onnermark, kökschef, med ett förflutet på Hedone och Pollen Street Social, båda i London med en stjärna i Guide Michelin. Gustav har även varit kökschef på Haymarket by Scandic i Stockholm.

Maria Khalil, restaurang- och butikschef. Kommer närmast från en liknande tjänst på Fabrique Stenugnsbageri och Cajsa Warg i Stockholm.

Catalina Romero, chefsbarista. Tränad vid The Coffee Collective i Köpenhamn med erfarenhet från kaféer i Paris, Buenos Aires och Stockholm.

Frida Ewertsson, gastronomiskt ansvarig i Sverige. Frida kommer främst att arbeta som ostexpert inom restaurangsegmentet.

Thomas Karlsson ansvarar för ostsortimentet i butiken och baren. Han har arbetat länge som ansvarig för ostavdelningen på Sabis Fältöversten.

 

 

 

Senaste numret