Myllymäki med vänner gör grönt gästspel på Ulriksdals Värdshus

Grönsaker och örter från köksträdgården vid Ulriksdals Värdshus står i fokus när Tommy Myllymäki, tillsammans med sina kollegor Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg, bjuder in till en grön middag under fyra kvällar i juni (11-12 juni samt 18-19 juni).

– Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse från köksträdgården. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals Värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

36 gäster per kväll kommer att kunna njuta av den rustika sexrättersmiddagen gjord på nyskördade råvaror från trädgården.

Gästspelet blir i huvudsak vegetariskt, med några få inslag av kött eller fisk. Middagens olika serveringar kommer att ske runt om i köksträdgården och i värdshusets paviljong där gästerna kommer att sitta tillsammans vid delade bord för en gemensam matupplevelse.

Senaste numret