Kitchen & Table satsar på mer grönt på menyn och stadsodlingar

Clarion Hotels restaurangkoncept Kitchen & Table presenterar ett nytt grönt hållbart koncept – Urban Garden. Den nya gröna delen av menyn, Urban Garden, lanseras från mitten av april och ska vara en del av samtliga Kitchen & Tables 19 restauranger i juni.

Urban Garden är Clarion Hotels och Marcus Samuelssons senaste satsning på ett nytt hållbart och grönt menykoncept. Dessutom satsar hotellkedjan på ekologiska stadsodlingar på hotellens tak och klimatmikroodlingar i Kitchen & Table-restaurangerna. Clarion Hotel Post i Göteborg är först ut med en fullskalig odling på takterrassen med baljväxter, grönsaker, örter, frukter och bär. Ambitionen och förhoppningen är att fler hotell ska få egna Urban Gardens och på de hotellen det inte blir möjligt kommer man satsa på samarbeten med lokala bönder. För hotellkedjans restauranger och barer innebär det nya konceptet att man nu i större utsträckning kan tillaga mat och dryck av närodlade grödor, med hållbara tekniker för att spara på miljö, energi och transport.

– Idén till vårt nya koncept är hämtad från de urbana trädgårdarna i Brooklyn i New York. Det är ett inspirerade och föredömligt sätt för hur även vi kan utveckla ett modernt och hållbart koncept i våra storstadsmiljöer i Norden och minska kött- och fiskkonsumtionen, säger Marcus Samuelsson, Creative Director By Marcus Samuelsson.

Senaste numret