Mathias Dahlgren tolkar snabbmat i pop up-restaurang
Under matfestivalen TUGG den 3–6 oktober öppnar Mathias Dahlgren pop up-restaurangen Södermalm by Mathias Dahlgren i Teatern, Ringen centrum. Rätterna som serveras är Dahlgrens personliga tolkningar av både klassisk och nutida snabbmat, så som kolgrillat, thai och stekt strömming med mos. Dahlgren beskriver menyn som “en hyllning till Söders snabbmatspärlor”.
Matscenen Teatern i Ringen centrum har sedan starten 2015 varit en plats där välkända kockar lagat prisvärd fast food inspirerad av sina gourmetkrogar. Idén bakom Södermalm by Mathias Dahlgren är att vända på konceptet och se vad som händer när en stjärnkock får inspireras av, och tolka, klassisk snabbmat.
Restaurangerna som tolkats är Amida kolgrill på Folkungagatan, Nystekt Strömming vid Slussen* och Thongwiset i Zinkensdamm.
Under matfestivalen kommer Ringen centrum, utöver Mathias Dahlgrens tillfälliga meny, erbjuda besökare olika typer av mat- och dryckesprovningar, workshops och en exklusiv avsmakningsmeny med rätter från samtliga restauranger i Teatern.
På bilden från vänster: Anwar och Malik från Nystekt Strömming, Mathias Dahlgren, George från Amida, Jan-Erik och Lee från Thongwiset.
Fotograf: Alexander Donka