Mathias Dahlgren öppnar restaurang på Maldiverna

Mathias Dahlgren öppnar för första gången i sin karriär en restaurang utanför Sveriges gränser när han nu meddelar att han öppnar permanent restaurang på Maldiverna och den exklusiva resorten Soneva Jani. På restaurangen, som får namnet Overseas by Mathias Dahlgren, kommer det att serveras rätter baserade på färska närodlade råvaror och fisk fångad i närliggande vatten. Mathias Dahlgren kom första gången till Maldiverna och Soneva Jani för ett gästspel i början av 2019. 

– Ägarna av Soneva uppskattar det jag gör i Sverige och ville att jag skulle göra något liknande hos dem på Maldiverna, men för mig är det viktigt att anpassa restaurangen utifrån platsen och den sinnesstämning som gästerna är i vid besöket. För mig och mitt team har det varit en rolig och spännande utmaning att skapa en ny restaurang med helt andra förutsättningar än dem vi är vana vid, på en plats där alla har en otrolig respekt för naturen. Det är också en fantastisk möjlighet för oss att möta en helt ny publik, säger Mathias Dahlgren.

Mathias Dahlgren har själv varit på plats inför öppning, men det blir två medarbetare som driver verksamheten. 

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig och mina medarbetare att utvecklas och lära oss något nytt. Jag vet att Joakim Mering Andersson och Ida Isaksson som idag arbetar med mig i Matbaren kommer att representera vår ide här på Maldiverna på ett klokt sätt, säger Mathias Dahlgren.

Senaste numret